Retrocolumn: Skyradio

[[[Bij het lezen van deze retrocolumn dient u er rekening mee te houden dat de verteller tijdens het schrijven ervan vierentwintig was; of u dus even niet alle Raymonds van verschillende leeftijden over een kam wilt scheren]]]

Waarschuwing: dit is weer een ongelooflijk zure Taamscolumn geworden, lees m maar liever niet. Ik kan het allemaal ook niet helpen. Iedere week moet ik zon 400 woorden tikken voor deze site en dat haalt op een of andere manier het slechtste in mezelf naar boven. Wat een rotwerk. Nou, daar gaan we dan.

Nog 300 woorden chagrijn voor de boeg en dat allemaal gratis en voor niks. Het gaat over Sky Radio deze week. Ik moet me bij mijn radiocollega’s namelijk altijd verdedigen. Omdat ik Sky Radio zo’n heerlijke zender vind. Zoals u weet draaien ze daar prachtmuziek. Waar kun je tegenwoordig nog de Beegees en Barbra Streisand samen horen musiceren? Precies, op Sky Radio 101 FM.

Fans van het lichte genre hebben het maar goed getroffen. Je kunt Neil Diamond en Marco Borsato namelijk ook nog eens zonder het holle geblaat van zo’n moderne muziekpresentator, een discjockey, beluisteren. Liefhebbers van de wat meer uptempo popmuziek kunnen hier helaas nog niet omheen. Hoewel de meeste zenders hun DJ’s tegenwoordig wel aan banden hebben gelegd. Je moet gewoon netjes goeiedag zeggen tegen de luisteraar, de nieuwe van de Pussycat Dolls aankondigen en verder je bek houden. En zo hoort het natuurlijk ook.

Toch is dit voor sommige plaatjesdraaiers niet voldoende. Zij menen het volk muzikaal te moeten opvoeden. En beschouwen daarbij hun eigen muzieksmaak zo ongeveer als het Woord van God. Terwijl u als luisteraar ondertussen hele andere zorgen hebt. U moet iedere maand de hypotheek betalen en de kinderen naar school brengen en dan ook nog eens zorgen dat uw buitenechtelijke affaire niet aan het licht komt. Als u zich dan loopt op te winden over dit soort zaken, loopt u de kans om via uw radio te worden lastiggevallen door zo’n muzikale Jehova-getuige. Die u met een hoop geschreeuw probeert duidelijk te maken dat de nu volgende plaat het negende wereldwonder is. Dat is natuurlijk nooit het geval. Als u het echt een goede plaat zou vinden, had u ‘m al gehoord op Sky Radio.

Daar zijn ze namelijk zo slim om hun luisteraars van tevoren even te bellen met de vraag wat die nou willen horen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s