Retrocolumn: Banaal

[[[Bij het lezen van deze retrocolumn dient u er rekening mee te houden dat de verteller tijdens het schrijven ervan vierentwintig was; of u dus even niet alle Raymonds van verschillende leeftijden over een kam wilt scheren]]]

Zo is de loop der dingen. Het is oog om oog, banaal, en alles valt omhoog. Aan deze dichtregels moet ik altijd denken als het om mijn avonturen op V-radio gaat. Dit is een nieuw internetstation van de voormalige tietenomroep Veronica. Tegenwoordig worden onder de naam Veronica vooral gouwe ouwe plaatjes gedraaid. V-radio daarentegen is jong, snel, geil en Breezer. Ferry Maat zul je er dus niet zo snel horen.

Oeps, voordat ik een levende legende als mijnheer Maat beledig; dit is zeker niet mijn bedoeling. Maar het is wel wat steeds gebeurt tijdens onze donderdagavondshow op V. Op een of andere manier kunnen co-host Mark en ik het niet laten om grappen over andere discjockeys te maken. Het gaat dan bijna altijd om mensen die op dit moment bekender en populairder zijn dan wij zelf. We hebben dus een grote vijver om in te vissen.

Natuurlijk is het carrièretechnisch niet zo handig om humoristische opmerkingen te maken over bijvoorbeeld 538-god Jeroen Nieuwenhuize. We kunnen beter kunnen zorgen dat we onze show fatsoenlijk voorbereiden, zodat we niet steeds hoeven terug te vallen op dit soort lage driften.

Echter, smerige teksten doen het ook goed in de politiek, dus waarom niet op de radio? Hoe harder je roept dat die zwartjes weer over de kling moeten worden gejaagd, hoe populairder je wordt.

Toch zijn radio-dj’s wel een dankbaar onderwerp voor grappen. Vaak zijn het natuurlijk ontzettende mannetjes met zo’n gezellig dikke BMW die op testosteron rijdt. En die stem weer drie octaven laten zakken als Ilona uit Kerkdriel belt voor de nieuwe van de Pussycat Dolls. De vraag is alleen of onze collega’s ook om zichzelf kunnen lachen. Mij en Mark gaat dat altijd wel goed af. Lachen, lachen, lachen. Om maar niet te hoeven huilen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s