Stuiterend door de zaal maar op tijd naar huis bij Ronnie Flex

Het ging er op het eerste gezicht behoorlijk ruig aan toe tijdens het optreden van rappers Ronnie Flex en Lil’ Kleine gisteravond in TivoliVredenburg, maar uiteindelijk bleef het allemaal binnen de perken en ging iedereen netjes op tijd naar huis.

De show is in de Pandora-zaal, bijna helemaal bovenin het gebouw. De voornamelijk jonge fans, veel tieners en hier en daar een twintiger, moeten dus veel roltrappen op. “Jezus, we moeten er nog eentje omhoog, maar waar is die garderobe dan?”, roept een blond meisje tegen haar twee vriendinnen. De drie hebben haast want het is al vijf over negen en Ronnie Flex kan ieder moment het podium opspringen. Gelukkig zijn ze net op tijd. Bij binnenkomst in de uitverkochte zaal draait er nog even een DJ. Dreunende bastonen laten plastic glazen op de bar trillen.

Een paar minuten later pakt de DJ de microfoon en zegt: “Ik ken Ronnie al heel lang. Het is een hele goeie jongen en hij is speciaal voor jullie gestopt met blowen. Dat deed hij om hits te kunnen maken. En dat is gelukt! Dit is de laatste van negen shows waarvan er acht uitverkocht waren, dus het gaat fantastisch”. Dan klinken er opzwepende beats en springt Ronnie in een grijs trainingspak het podium op. Een lange, tengere jongen van drieëntwintig met enorm veel energie in z’n lijf. Terwijl hij grote en hoge sprongen over het podium maakt rapt hij het eerste nummer. Op een kleine verhoging helemaal rechts in de zaal, vlakbij het podium, kijken jonge meiden leunend op een hekje naar hun idool. Erachter staat een kalende man met een bril. Hij beweegt zijn hoofd af en toe mee op de harde hiphop. “Ik ben hier met mijn dochter”, vertelt hij, “zij is dertien en groot fan. Ze heeft een vriendin meegenomen en ik ben er om een oogje in het zeil te houden.”

Verstandig van die meneer, want de vrouwelijke fans zijn niet te houden vanavond. Ronnie, tussen twee nummers door: “Toen ik vorig jaar optredens deed stonden er alleen maar boys, maar nu staan er vier rijen meisjes”. Er klinkt luid gegil en er wordt een beha naar Ronnie gegooid. Die hangt hij om zijn nek, om ‘m de rest van de show niet meer af te doen. Even later doet hij ook zijn shirt uit. Hij staat dan te zingen in een trainingsbroek met een zwarte beha bungelend om de nek. De meisjes krijgen geen genoeg van zijn gespierde buik. Ook de twee andere rappers op het podium zijn inmiddels halfnaakt en brengen duidelijk een aantal uren per week in de sportschool door.

Het feest is compleet als Lil’ Kleine het podium betreedt. Met hem samen scoorde Ronnie Flex afgelopen zomer de nummer 1-hit ‘Drank & Drugs’. Lil’ Kleine kwam onlangs nog in opspraak omdat hij fans tijdens een optreden in Hilversum opriep om hun middelvinger naar de politie op te steken. Ook in Tivoli wil de omstreden rapper alle middelvingers in de lucht zien. Maar er word geen ‘Fuck de politie’ geroepen. Er is ook helemaal geen politie in de zaal. “Hier is ‘ie, mijn allerbeste vriend, de Nederlandse Justin Bieber…. Lil’Kleine!”, kondigt Ronnie aan. Zijn vriend komt met een zwarte capuchon over zijn hoofd en spuitend met een fles champagne de bühne op.

Tijdens de show moedigen de jongens het publiek regelmatig aan om van links naar rechts en weer terug door de zaal te rennen, in het midden een cirkel te maken en vervolgens tegen elkaar op te botsen of degene die naast je staat op de schouders te nemen. Ronnie: “Er is maar een regel: als je iemand op de grond ziet liggen, help je diegene opstaan”. Ondanks dat het er allemaal heel woest uitziet is het rond kwart voor elf wel zo’n beetje afgelopen. Braaf stommelen de tieners het zaaltje uit richting de garderobe. “Kom op, opschieten jongens”, zegt een blonde scholiere met een wat Gooise tongval tegen haar vriendinnen die zitten te treuzelen op een bankje. De fans van Ronnie Flex en Lil’ Kleine zijn even lekker uitgeraasd en kunnen morgen weer fris gewassen de schoolbanken in. Het valt dus allemaal enorm mee met de jeugd van tegenwoordig.

verschenen op Nieuws030

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s