Lieve Linda

Linda de Mol is boos op het publiek dat bij haar talkshow aanwezig was. De opnames van ‘Linda’s Zomerweek’ vonden twee maanden voor de uitzending van het programma plaats, en loslippige toeschouwers hadden de opvallendste uitspraken van de beroemde gasten al naar andere media doorgespeeld. Het is goedbeschouwd best hilarisch dat de ongekroonde koningin van de Nederlandse mediawereld serieus denkt dat je anno 2015 de opnames van een talkshow met publiek geheim kunt houden. Iets met social media enzo.

Linda is een vriendelijke en professionele dame. Dat ontdekte ik tijdens het leukste bijbaantje dat ik ooit had. Tijdens de repetities van ‘Ik hou van Holland’ mocht ik altijd Jeroen van Koningsbrugge spelen. Mijn broer, die deze nepkandidaten voor producent Talpa regelde, speelde Guus Meeuwis. Linda vond mij een beetje eng omdat ik bij het spel ‘Raad een lied of niet’ meestal binnen drie seconden wist om welk nummer het ging. “Wow, wat ben je goed, je moet in de echte show ook een keer meedoen!”, riep de blonde presentatrice me toe vanachter haar desk. “Ja, maar ik ben helaas geen bekende Nederlander”, antwoordde ik sip.

Toen ik bij het spel ‘Namen raden’ de actrice Pleuni Touw ging uitbeelden, en ik een denkbeeldige strop om mijn nek legde om vervolgens met mijn tong uit mijn mond door de knieën te zakken vond Linda me nog enger. “Gezellig, zaterdagavond, amusement voor het hele gezin, leuk dat u kijkt”, sprak ze ironisch.

Na zo’n repetitie moest ik altijd een formulier ondertekenen waarin ik geheimhouding beloofde. Ik weet nog steeds niet precies waarvoor; het publiek dat na de repetities de echte show bijwoonde wist na de opname net zoveel als ik. Misschien mag ik wel niet verklappen dat Linda me een enge man vond. In dat geval heb ik een probleem. De schadevergoeding die ik aan Talpa diende te betalen als ik mijn mond voorbij zou praten bedroeg zo’n vijfduizend euro. Voor dat bedrag moest ik heel wat uurtjes Jeroen van Koningsbrugge spelen, want ik kreeg ongeveer vijftien euro per uur. Oeps, heb ik nu verklapt dat ik vijftien euro per uur kreeg?

Natuurlijk vindt tante Mien die met de bus uit de Achterhoek komt het ongelooflijk opwindend dat ze dingen van Yolanthe en Wesley weet die de rest van Nederland nog niet weet. En natuurlijk roddelt ze dat door aan de buurvrouw. En natuurlijk zet de kleinzoon van de buurvrouw dat op Twitter.

verschenen op metronieuws.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s