Trek je portemonnee maar

Utrechts Nieuws, 26 mei 2015
Van 22 tot en met 25 mei vond Food Truck Festival TREK plaats in het Utrechtse Griftpark. Een recensie.
Het weer lijkt op deze Tweede Pinksterdag niet zo goed te weten wat het wil. Moeten we nu een jas aan of niet? Komt die lichtgrijze wolkenpartij nog verder onze kant op, of breekt de zon straks stralend door? Voordeel is wel dat het niet enorm druk is voor de ingang van het festival. We kunnen direct doorlopen.
Iemand van de beveiliging vraagt of we geen eten en drinken bij ons hebben. ‘Nee hoor’, antwoorden we braaf. Maar eenmaal op het festivalterrein blijkt een vriendinnetje toch een bidon met wodka in haar tas te hebben. Ach, eerst maar eens een gratis Amaretto aanpakken van die jongen met dat dienblad. Het zoete, donkergele laagje likeur in het plastic glaasje glijdt als een aangename hoestdrank door de keel.
Dat welkomstdrankje was ook wel meteen het laatste gratis feestje. Ondanks de hippie-achtige sfeer op het festivalterrein, met uitgeleefde en uitbundig beschilderde caravans die als eetkraampjes dienen, zijn de prijzen nogal kapitalistisch. Zeven euro voor een tortilla….. Als ik met mijn opa van 86 dit festival zou bezoeken, zou hij me stampvoetend voorrekenen dat dit maar liefst vijftien gulden veertig is!!!
Opa’s en oma’s zijn echter ruim ondervertegenwoordigd. Er zitten vooral studenten en jonge gezinnen op het gras en aan de houten tafels. Er is Zuid-Amerikaans klinkende livemuziek, er is een buikdanseres, er is bier, wijn, rosé, en natuurlijk onze Geheime Fles met wodka. Al met al een leuke middag. Maar wel: beetje duur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s