Zwoel optreden Dotan op bevrijdingsfestival

Het bevrijdingsfestival in Utrecht werd dit jaar afgesloten met een zwoele show van Dotan. De populaire zanger betoverde het Transwijkpark door dromerige liedjes te zingen terwijl hij op een trommel sloeg. Een lichtshow en een aangename temperatuur deden de rest van het werk.
Het publiek wordt ongeduldig als Dotan om kwart over tien nog steeds niet op het podium is verschenen. De instrumenten van zijn muzikanten staan al wel opgesteld. De lichtshow wordt nog even getest. Felle witte lichtstrepen schieten als bliksemschichten over het podium.
Ruim een uur eerder, toen er een andere band optrad en er nog daglicht was, kwam de helikopter met daarin Dotan al aanvliegen. ‘Ah, daar zul je Dotan hebben’, riep de zangeres van de andere band tussen twee nummers door. De mensenmassa richtte het hoofd naar de hemel. De heli maakte voor de show nog een extra rondje boven het park.
‘You better be good motherfucker!’, roept een duidelijk aangeschoten man als de show eindelijk begint. Hij wordt niet teleurgesteld. De lichtshow is tijdens het eerste nummer warm en sfeervol. Dotan slaat met een stok de maat op een trommel terwijl hij zijn eerste dromerige klanken het park in zingt. Het heeft een beetje de sfeer van een mysterieus zomeravondritueel.
‘Goedenavond Utrecht! Pfff, we zijn helemaal kapot want we hebben al op drie bevrijdingsfestivals gespeeld vandaag. Maar van dit optreden gaan we de allerbeste maken!’ Met deze woorden begroet Dotan de menigte na het eerste nummer. Daarna speelt hij bijna aan een stuk door zijn grote hits en ook nog wat nieuwe liedjes.
Na de afsluiter ‘Home’ is het bevrijdingsfestival 2015 afgelopen. De mensen lopen over smalle paadjes, tussen de door lantaarnpalen verlichte bomen en struiken, naar de uitgang van het park. Een groep uitgelaten jonge meiden brult ondertussen liedjes van Marco Borsato. Maar aan de vredige sfeer en de dromerige blikken te zien, heeft de meerderheid van de festivalgangers gewoon nog Dotan in het hoofd zitten.
verschenen op Utrechts Nieuws
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s