Spuiten en feesten in TivoliVredenburg

TivoliVredenburg vierde zaterdag de eerste verjaardag met het TivoliVredenburg Festival. Een verslag over bronwater, Snickers en cocktails.

De verf op podium Ronda vertoont gelukkig al flink wat gezellige slijtageplekken -zie foto-. Rond half acht stroomt het eerste publiek de zaal binnen. Mensen willen helemaal vooraan staan omdat de Handsome Poets straks in de Ronda optreden. De shows duren vanavond allemaal een halfuur tot een uur. Echt een festival dus.

Tijdens het optreden van de Handsome Poets in Ronda, de grootste popzaal van het complex, is het publiek wat mat. Dat ligt niet aan de inzet van de band. De zanger spuit al z’n energie de zaal in, en de toetsenist heeft een kartonnen feesthoedje op. Dat moet zeer onaangenaam zijn, zo’n hele zwetende show lang een knellend elastiek tegen de onderkant van je kin.

Om negen uur is het tijd voor de Jeugd van Tegenwoordig in Ronda. De zaal is afgeladen vol. En dat terwijl in verschillende andere zalen ook concerten zijn. Idee is dat je met één ticket overal in mag. Van klassieke muziek in de statige Hertz tot beukende hiphop in de Cloud Nine.
De Jeugd spuit ook flink richting toeschouwers. Aan het begin van de show staat een grote tray met plastic flesjes bronwater op het podium. Tijdens hun maffe dansjes en raps op beukende beats gooien ze de fans constant nat. Ook trekt Vjeze Fur champagne open en spuit die over de menigte als Niki Lauda in zijn beste dagen.

Meteen na de Jeugd treedt rapper Extince op in Cloud Nine. Die zaal is veel kleiner dan Ronda, maar het lijkt wel of alle Jeugd-fans de smalle stalen trapjes naar de hoger gelegen Cloud Nine beklimmen. Wij besluiten een cocktail te drinken op het grote ‘dorpsplein’ Plein 5. Door de enorme glazen wanden op Plein 5 zien de we zomeravondhemel boven Utrecht.

Om half twaalf gaan we nog even kijken in de Grote Zaal naar Maarten Heijmans, die nummers van Ramses Shaffy zingt. Heijmans heeft een flinke band meegenomen met blazers, toetsenisten en gitaristen. Halverwege de set vertelt hij een anekdote over de enige keer dat hij Shaffy in het echt zag. ‘Dat was ’s nachts in de snackbar waar hij van eigenaar Piet, ondanks de schuld die hij bij die patattent had uitstaan, een Snicker kreeg. Op een lelijk plastic wit tuinstoeltje zat Ramses daar die Snicker op te eten.’

Ik besluit een KitKat te gaan scoren bij de Kiosk op het station. Het was een prima avond.

verschenen op Utrechts Nieuws

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s