Het individu Dirk

Interessant interview met voetballer Dirk Kuijt gisteravond in het NOS Sportjournaal. Hij sprak daarin over het hoge niveau bij de Engelse club Liverpool, waar hij van 2006 tot 2012 speelde. Kuijt vertelde over hoe hard je moet werken om als voetballer bij zo’n club te overleven. Hij sloot zijn verhaal af met de prachtige zin: “Om het seizoen te overleven en er volgend seizoen weer in te mogen spelen is een kampioenschap voor een individu op zich”.
“Dat zijn mooie woorden”, zei de voice-over en inderdaad, het is een interessante gedachte: een voetbalclub waarbinnen spelers niet gezamenlijk naar een kampioenschap toe werken, maar allemaal hun eigen individuele hoofdprijs nastreven. Je kunt je gemakkelijk voorstellen waar die focus toe leidt. Stuk voor stuk goed presterende voetballers, maar geen kampioenschap. Daar heb je een hecht collectief voor nodig, bewees Louis van Gaal met de knappe derde plek van het Nederlands elftal op het WK van vorig jaar.
Ik bleef vertwijfeld achter na het gesprek. Wie was nu de echte Dirk Kuijt? Een man die individuele kampioenschappen verzamelt, of de teamplayer zoals hij zich altijd graag presenteert in de media. Is de vraag stellen het antwoord geven, of sluiten deze zaken elkaar niet uit? Het beste interview is het interview dat de nieuwsconsument met meer vragen dan antwoorden voedt.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s