Sonja Barend: ‘Ik ben eigenlijk onzeker’

Utrechts Nieuws, 4 juni 2015
Ja, dat was eigenlijk de meest opvallende uitspraak van Sonja Barend vanmiddag op de School voor Journalistiek in Utrecht. Dus die zet je dan meteen maar als kop boven het artikel. De voormalige Vara-coryfee werd geïnterviewd in de grote collegezaal aan de Padualaan.
‘Jullie gaan een hartstikke leuk vak tegemoet’, hield Sonnepon de studenten voor. ‘Maar dan moeten jullie wel lezen, lezen en nog eens lezen. Een redacteur kan nooit genoeg weten. Hoe breder je interesse en algemene ontwikkeling, hoe makkelijker je onderwerpen aandraagt.’
Nadat de talkshow-queen een uur door twee studentes is doorgezaagd, mogen de leerling-journalisten in het publiek vragen stellen. Of er op televisie nog wel genoeg ruimte is voor losheid zoals bij Carlo & Irene, wil een meisje weten. Sonja vindt van wel.
Op verzoek van de blonde interviewster sluit Sonja de sessie af met haar bekende groet ‘Voor straks lekker slapen, en morgen gezond weer op’. ‘Maar het is wel een beetje vroeg om mij dit te laten zeggen’, zegt ze met een blik op de klok. ‘Het is eigenlijk dranktijd.’
En dat blijken allerminst loze woorden. Een half uur na het college staat Sonja nog steeds wijn te drinken en te kletsen met studenten in het onvolprezen inpandige cafe van de journalistenschool.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s